Verdachte gewapende overval juwelier aangehouden

Vanmorgen heeft de politie een 19-jarige jongen uit Lisse aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een juwelier aan de Julianastraat/De Ruijterstraat. Naar zijn kompaan wordt nog gezocht. Kort na 11.00 uur drongen twee gemaskerde mannen de juwelierszaak binnen en bedreigden de eigenaar met een wapen. Rennend gingen ze er met de buit vandoor, achtervolgd door omstanders. De 19-jarige werd door hen vastgepakt op het strand, vlakbij de vuurtoren en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De andere vluchtte het duingebied in. Een politiehelikopter verleende assistentie vanuit de lucht, terwijl agenten, waaronder ook motorrijders en zeven hondengeleiders, in het bosgebied en de omgeving zochten naar de tweede overvaller. De persoon, die aangehouden werd, bleek echter niets met de overval te maken te hebben. Het onderzoek wordt voortgezet.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×