Janine Clement van de ChristenUnie overhandigde woensdagavond het Rotterdamse rapport, een door de raad gevraagde contra-expertise, aan burgemeester Lenferink en wethouder Witteman. Volgens het ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam schat Leiden de bouwkosten te positief in en dreigt er een tekort van 1,5 miljoen euro. Ook de exploitatie zou te rooskleurig zijn ingeschat. (Foto: Chris de Waard).

College vindt Rotterdams conceptrapport Morspoortgarage niet reëel

De gemeente Rotterdam heeft op verzoek van de gemeenteraad Leiden een contra-expertise gemaakt over de kosten en exploitatie van de Morspoortgarage. Het Leidse college denkt dat de ingeschatte kosten aanmerkelijk lager uitvallen dan de deskundigen uit Rotterdam hebben beraamd. Volgens het college blijven de totale kosten dan ook gelijk aan de parkeeropbrengsten die in 10 jaar ontvangen zullen worden. Volgens het Leidse college geeft de Rotterdamse contra-expertise geen reëel beeld van de werkelijkheid. De wettelijke bezwaartermijn van de aanbesteding loopt tot en met 19 maart. Daarna maakt de gemeente het resultaat van de aanbesteding bekend, maar die kosten blijken volgens burgemeester mee te vallen.

Advertentie

Leiden Morspoortgarage


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×