Een deel van de Morspoortgarage is al ontdaan van het afbrokkelende plastic net. (Foto's: Chris de Waard).

Morspoortgarage wordt ontdaan van afbrokkelende netten

De camouflagenetten die de constructie van beton en staal waaruit de demontabele Morspoortgarage bestaat aan het oog onttrekken, worden over een week of twee verwijderd. Dat meldt de gemeente Leiden in een brief aan omwonenden. Voor zover ze er tenminste nog hangen, want een deel is al verwijderd.

Aan de kant van de Morsweg en bij de Bloemfonteinstraat werden ze al eerder weggehaald, omdat er kleine deeltjes van de plastic netten afbrokkelen. Die komen in het milieu en verontreinigen zo de omgeving van de garage. Ook vallen er stukjes in privétuinen en in de singel.

Het is niet het eerste probleem met de netten waarmee de Morspoortgarage wordt gecamoufleerd. Meteen al na de oplevering, nu zo’n acht jaar geleden, werden er netten om de parkeerkolos gespannen. Die werden alweer weggehaald voordat ze er goed en wel hingen. Ze voldeden niet aan de kwaliteitseisen van de gemeente en ook de kleur was verkeerd.

De bestaande netten worden overigens niet vervangen. Volgens de gemeente is daar geen duurzaam alternatief voor. Bovendien heeft de garage zijn langste tijd gehad op de huidige locatie. De tijdelijke garage werd er in 2012 neergezet voor een periode van tien jaar. In de toekomst verrijst er in dat deel van de stad een nieuwe woonwijk. Ook de locatie waar nu nog het voormalige belastingkantoor staat wordt te zijner tijd bij die ontwikkeling betrokken.

 

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Morspoortgarage


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×