Pedopartij ontbonden wegens gebrek aan steun

De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit (PNVD) is niet meer. De pedopartij werd vier jaar geleden opgericht als landelijke politieke partij, maar kreeg destijds niet voldoende steunbetuigingen om mee te kunnen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Ook voor de verkiezingen van 9 juni lukt het de partij van Leidenaar Marthijn Uittenbogaard niet om voldoende ondersteuningsverklaringen te verzamelen. Gisteren is daarom tijdens een algemene ledenvergadering met algemene stemmen besloten om de partij op te heffen.

Het bestuur van de PNVD vergelijkt het verdwijnen van de partij met de teloorgang van de CD. “Er werd veel over de partijen gesproken, maar inhoudelijke debatten waren niet mogelijk. Met de ontbinding van als controversieel bekend staande partijen verdwijnen de hete hangijzers niet. Een cultuuromslag is een kwestie van tijd,” aldus een verklaring op de website.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×