De gewezen wethouder John Steeg overhandigt Aaf Verkade een cheque van 3000 euro voor haar actie 'Kat uit de gracht.' (Foto: Miep Smitsloo).

Klimtouwen en site redden katten uit Leidse grachten

Er waren al 35 klimtouwen her en der in Leidse grachten gemonteerd en sinds gisteren is daar een digitaal meldingsformulier bijgekomen, waarmee de te water geraakte viervoeters centraal gemeld kunnen worden. De gewezen Leidse wethouder John Steegh trad er gistermiddag speciaal nog een keertje voor in de openbaarheid. Hij was eregast tijdens de lancering van het meldingsformulier. Steegh overhandigde namens de gemeente een cheque van 3000 euro aan de Dierenbescherming Leiden én aan de initiatiefneemster van het formulier, ‘allesdoener’ Aaf Verkade. Buiten regende het, binnen was het huis van Aaf aan de Leidse Kijfgracht compleet leeggeruimd om alle genodigden gastvrij te kunnen ontvangen.

En dat waren er nogal wat, want haar actie ‘Kat uit de gracht’ krijgt in verschillende plaatsen in den lande navolging. Talloze kattenliefhebbers uit onder andere Utrecht en Amersfoort, die Aaf’s idee gaan overnemen, kwamen opdagen. Uiteraard gaven ook buurtbewoners van het gezellige grachtje acte de presence, evenals vele Leidse ambtenaren en vertegenwoordigers van de Dierenbescherming, die het initiatief van harte toejuichen. Zoals voorzitter Mieke Nieuwenhuis van de Dierenbescherming, afdeling Rijnland, verklaarde: ,,Dat is het leuke aan dit project. Aaf heeft een idee en voert het gewoon uit. Daar komt geen nota aan te pas.’’

Een glorieuze dag voor Aaf, telg uit het bekende koekjesgeslacht. Volgens haar hebben de klimtouwen al zes katten het leven gered. Weliswaar heeft een kat zeven levens, maar de meeste Leidse kademuren zijn zo hoog dat de te water geraakte dieren er zelf niet uit kunnen klauteren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×