Simin Tander, foto: Tom de Goeij.

Dynamisch dubbelconcert 'Young Vips On Tour'

De programmeurs van VIP, de Vereniging van Jazz- en ImprovisatiemuziekPodia, hebben dit jaar twee dynamische kwartetten gekozen voor de ‘Young Vips On Tour’. Zaterdag 27 maart zijn de jonge musici te gast bij Hot House in de Burcht. Het ‘Joris Posthumus Quartet’, dat net een tour achter de rug heeft met niemand minder dan de Amerikaanse tenorsaxofonist David Murray, brengt swingende jazz met de bijtende altsaxofoon van Joris Postma, opgezweept door de hechte ritmesectie. In het tweede kwartet gebruikt de Duits-Afghaanse zangeres Simin Tander haar stem ook als instrument. Zij zingt haar verhalen in al dan niet bestaande talen. Haar stijl kenmerkt zich door improvisatie en expressie, met een vleug oriëntaalse mystiek. Het kwartet stond op internationale podia zoals North Sea Jazz, Jazzahead! in Bremen en Music Meeting.

Bezetting: Joris Posthumus altsaxofoon/ Jeroen van Vliet piano en Fender Rhodes / Jurriaan Dekker bas / Pascal Vermeer drums. Meer info:www.myspace.com/mrposthuman en www.mcn.nl

Bezetting: Simin Tander zang en compositie / Jeroen van Vliet piano / Cord Heineking bas / Etienne Nillesen drums. Meer info: www.simintander.com

Tuinzaal De Burcht, zaterdag 27 maart, aanvang 21.00 uur.

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×