Foto's: Jacqueline Borg

Colour Your Mind Festival in Pieterskerk groot succes!

Vandaag was de Pieterskerk ‘gekleurd’ door mensen van diverse nationaliteiten en culturen en organisaties, die zich op verschillende gebieden inzetten voor mensen van een andere origine. De opening werd rond 13.15 uur verricht door burgemeester Lenferink, die de rijkdom benadrukte van verschillende mensen, culturen en levensbeschouwingen in één stad, zijn stad, waarop hij trots is als burgemeester. In zijn toespraakje haalde hij even de politieke ontwikkelingen in Nederland aan en de opkomende intolerantie ten aanzien van andere culturen en religies. Na de toespraak begonnen de opzwepende Afrikaanse ritmes van Djembé Defi. De belangstelling voor het festival was groot. Bij de ingang kon men voor € 2 een armbandje kopen, waarmee te kust en te keur geproefd kon worden van de vele exotische gerechten en hapjes.

Amnesty Leiden vertoonde een doorlopend filmprogramma, een clown vermaakte de kleintjes met zijn ballonnenkunstjes en een heuse klimmuur van zeven meter hoogte was opgesteld in het prachtige kerkgebouw. De Afrikaanse ritmes werden opgevolgd door Joodse muziek van Spiel Klemzer Spiel en de klanken van Gospelkoor Living Words. Het Vrouwennetwerk Leiden liet een spetterende modeshow zien en Raymond de Boestert vertelde boeiende verhalen, waar het publiek ademloos naar luisterde. Het was een interessante en vooral gezellige dag, waarin de rijkdom van de verschillende culturen goed tot uiting kwam.

Het Colour your Mind Festival is georganiseerd door Bureau Discriminatiezaken Haaglanden en Hollands Midden, Vluchtelingenwerk Zuid-Holland Noord, de Raad van Kerken Leiden, de Diaconie Protestantse gemeente Leiden en de RK Diaconie Leiden.

Meer info: www.colouryourmind.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×