Provincie moderniseert bushaltes

Zuid-Holland gaat de bushaltes moderniseren. In een veertigtal gemeenten worden bij elkaar 400 nieuwe moderne bushaltes en 1.600 digitale informatieborden neergezet. Dit alles gebeurt onder het motto ”Het nieuwe opstappen”. De digitale informatieborden maken onderdeel uit van het Dynamisch Reizigers Informatie Systeem (DRIS). Er zijn twee varianten. Op 120 drukkere bushaltes worden knooppuntendisplays geplaatst. Hierop zijn de vertrektijden van alle bussen die deze haltes aandoen, te zien. Zo’n 1.500 bushaltes worden voorzien van digitale haltepaaldisplays. Deze geven niet alleen de vertrekstaat met de dienstregeling weer, maar ook de actuele reisinformatie. Deze displays werken op zonne-energie. In 40 gemeenten worden de oude bushaltes en fietsoverkappingen vervangen door een nieuw type dat gebruiks- en onderhoudsvriendelijker is en transparant oogt. Deze haltes worden bovendien voorzien van led-verlichting. Ook worden er bushokjes geplaatst, bij bushaltes die het nu nog zonder abri moeten doen. Meer informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl.

Advertentie

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×