Els van Eijck, voorzitter 3 October Vereeniging, foto Marc de Haan.

Lakenhal zoekt '3 oktober-herinneringen'

Museum De Lakenhal is opzoek naar persoonlijke ‘3 oktober-herinneringen’ en geeft alle Leidenaren daarmee de kans hun favoriete ‘3 oktober-moment’ te delen met het museum en haar bezoekers. Al meer dan 430 jaar wordt Het Beleg en Ontzet van Leiden herdacht. In 1886 werd de ‘3 October Vereeniging’ opgericht om het feest te organiseren en te begeleiden. Nergens in Nederland wordt een dergelijk historisch feest zo intensief beleefd als in de Sleutelstad. In het najaar van 2011 opent de grote tentoonstelling ‘Leidens Ontzet, van Vrijheidstrijd tot Volksfeest’. Zondag 25 april is iedereen van harte welkom om met een verhaal of voorwerp naar het museum te komen. Als dank krijgen alle deelnemers de foto en een uitnodiging voor de tentoonstelling cadeau.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×