Drie jonge jongens veroordeeld voor brandstichting Oegstgeester school

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag drie jongens, in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar, veroordeeld tot honderd uur werkstraf voor het stichten van brand in de Dr. Schilderschool aan de Voscuyl in Oegstgeest. Eerder eiste het Openbaar Ministerie tegen alle drie de verdachten een werkstraf van 100 uur en voorwaardelijke jeugddetentie van een maand. Het drietal werd in november vorig jaar aangehouden naar aanleiding van verklaringen van getuigen. Van een vierde verdachte werd de zaak geseponeerd, omdat deze jongen op het schoolplein stond te wachten, toen zijn vrienden de brand veroorzaakten. Bij de enorme brand kwam ook asbest vrij.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×