De Leidse cabaretier Jochem Myjer overhandigde de cheque aan een dolblije Jacqueline Bouts, initiatiefneemster van Xenia Hospice. (Foto's: Chris de Waard).

Kaarten Jochem Myjer geveild voor 10.500 euro

Ex-veilingmeester Alexander Pechtold hanteerde afgelopen avond weer eens de veilinghamer voor een goed Leids doel. In Koetshuis de Burcht gingen 10 x twee kaartjes voor een speciale (uitverkochte) benefietvoorstelling van de Leidse cabaretier Jochem Myjer onder de hamer tijdens een bijeenkomst van de Business Club Leiden (BCL). Het leverde een prachtig bedrag van 10.500 euro op voor jongerenhospice Xenia dat in 2012 de deuren moet openen in de Leidse binnenstad. Waar precies is nog niet bekend. Het bestuur van Xenia Hospice is samen met SLS Wonen op zoek de meest geschikte locatie.

Xenia wil jongeren tussen de 16 en ongeveer 30 jaar een ‘bijna thuishuis’ bieden in hun laatste levensfase. Daarnaast zouden ernstig zieke jongeren er tijdelijk opgevangen kunnen worden om bijvoorbeeld ouders even te ontlasten van de soms zeer zware zorgtaken. Xenia wil aan zo’n zes jongeren 24-uurszorg kunnen verlenen.

Leiden xenia


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×