TBS voor Zoeterwoudse dierenbeul

De 30-jarige man uit Zoeterwoude die eind vorig jaar werd opgepakt in verband met de gruwelijke mishandeling van een aantal geiten, schapen en lammetjes is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Ook heeft de Slachter van Zoeterwoude 155 dagen in voorarrest gezeten. De man heeft tussen april 2008 en september 2009 in Zoetermeer en Zoeterwoude een aantal dieren op gruwelijke wijze mishandeld. Zo heeft hij lammetjes door midden gesneden en schapen in brand gestoken.

Soms waren de verminkte dieren ‘tentoongesteld’ zoals bijvoorbeeld in juli 2009 toen op het Molenpad in Zoeterwoude een dood geitje werd gevonden. De buik was opengesneden en het geitje was in brand gestoken. Met beide achterpoten hing het beest aan een picknicktafel. In mei van dat jaar werd ook al een verminkt lammetje op een picknicktafel gevonden aan de Broekwegkade in Zoetermeer.

Naast de mishandelingen is de man ook veroordeeld voor vernieling van park- en straatmeubilair door deze te bekladden en het vernielen en in brand steken van eigendommen van zijn voormalige werkgever.

Advertentie

Leiden Regio slachterzoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×