Afgelopen maandag vond de officiele (her)opening plaats van het Leidse cafe de Twee Spiegels. (Foto's: Marjo Heemskerk).

De Twee Spieghels wordt Jazz- & Bluescafe

In 1971 werd het Leidse cafe de Twee Spiegels in de Nieuwstraat voor het eerst geopend door uitbater Ben Walenkamp. Die wilde eens iets anders dan alleen maar een kroeg en gaf vele muzikanten de kans om op te treden. Niet alleen amateurs, ook beroemde namen betraden het podium in de Spieghels. Zo gaf de beroemde Ben Webster er zijn laatste concert voordat hij stierf. Nu, na 39 jaar, willen de nieuwe uitbater Colin van Gestel-Messiaen (r) en barkeeper Flo er weer een Jazz- e& Bluescafe van maken met vaak live muziek. Bij de officiele heropening, afgelopen maandag, kwamen dan ook veel muzikanten opdagen.

Muziekkenner Fons Delemarre vertelde bij die gelegenheid over de geschiedenis van de Spieghels en wenste Colin veel succes toe. Toen was het tijd voor muziek met Lodewijk van Gorp, Frans Heemskerk en Tim Eymaal.
 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×