Burgemeester Lenferink reikte vanmorgen op het Stadhuisplein het keurmerk uit. (Foto: PR).

Keurmerk voor Leidse zeeverkenners

Vandaag hebben de gezamenlijke Leidse scoutinggroepen ‘Scouting’ neergezet met een daverende “Scout-it-out”. De vier Leidse zeeverkennersgroepen; Lodewijks, Jan van Galen, Paulus en Waingunga hebben op de Leidse grachten met hun stalen lelievletten, in totaal ruim 50 boten, een recordpoging slepen ondernomen. Vooraf aan het feestelijke geheel reikte burgemeester Lenferink het 100 jaar keurmerk uit aan de organiserende zeeverkennersgroepen. Een bijzondere gebeurtenis, omdat nergens in Nederland dit keurmerk in 1 keer aan 4 groepen is uitgereikt.

Met het keurmerk tonen de groepen aan dat zij media-aandacht, samenwerking en feestelijkheden in een activiteit kunnen samenvoegen. De uitreiking vond plaats op een wel heel bijzonder podium: de Lelievlet met zeilnummer 100.

Na afloop van de uitreiking waren er roeiwedstrijden op de Leidse grachten, een rondvaarttocht in een lange sleep gevolgd door de recordpoging Slepen. De zeeverkenners wilden zo laten zien dat Scouting springlevend is in Leiden. Wil je meer zien of een keer Scouting mee maken? Mail dan naar info@regiohm.nl of kijk op //www.regiohm.nl/.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×