Ook in 2009 organiseerde Swift een "dikkebanden race" voor de schooljeugd. (Archieffoto: Cor Vergeer).

Swift organiseert Piccolo Giro voor schooljeugd

Op zondag 9 mei wordt het Van der Werfpark een beetje roze gekleurd. Dan organiseert Swift de ‘Piccolo Giro’ voor de schooljeugd in Leiden. Net als in de echte Giro met een proloog, een etappe en een ploegentijdrit. Alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar die kunnen fietsen mogen meedoen in de strijd om de Roze Trui. Alle fietsen zijn toegestaan, behalve racefietsen. De start van de Giro d Italia is dit jaar in Amsterdam. De tweede etappe van Amsterdam naar Middelburg, op maandag 10 mei, komt door de Leidse binnenstad. Ter gelegenheid daarvan organiseert Swift de Piccolo Giro.

De Piccolo Giro is een “dikke banden race”. Dat betekent dat alle kinderen op hun eigen fiets mee mogen doen. Swift zorgt voor helmen en rugnummers. Er wordt gereden in 3 verschillende leeftijdscategorieën, jongens en meisjes samen. Inschrijving met ploeg van drie in dezelfde leeftijdsklasse. Bijvoorbeeld een ploeg van drie vrienden of vriendinnen uit dezelfde schoolklas, dezelfde straat, dezelfde buurt, hetzelfde dorp etc. De ploegen mogen zelf een aansprekende naam verzinnen.

Alle basisscholen in Leiden krijgen komende week een brief. Daarin wordt gevraagd om minimaal met één ploeg in elke leeftijdscategorie mee te doen. Bovendien is het een mooie gelegenheid om fietsen als gezonde manier van bewegen bij de schooljeugd te promoten. Inschrijven vóór 5 mei 2010 kan via www.swift-leiden.nl of door het inschrijfformulier op te sturen naar Swift, Piccolo Giro, Willem vd Madeweg 1, 2314 ZA Leiden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×