Start sloop wijk Nicolaas Beetsstraat

Afgelopen vrijdag is tijdens een feestelijke receptie het startsein gegeven voor de sloop van de Portaalwoningen aan de Nicolaas Beetsstraat, De Genestetstraat, Potgieterlaan, Schimmelstraat en Toussaintkade. De officiële handeling werd verricht door de directeur van Portaal Christoffel Klap en de voorzitter van de bewonerscommissie Gert Jan van Pelt. In het clubhuis van de Speeltuinvereniging aan de Ten Katestraat waren zo’n 50 (oud)bewoners aanwezig om de aftrap mee te maken en om afscheid te nemen van de oude huizen. Binnenkort start de sloop echt. Daarna bouwt Portaal honderd woningen in het gebied. Er komen niet alleen eengezinswoningen, maar ook een appartementencomplex. De Schrijversbuurt wordt naar verwachting eind vorig jaar opgeleverd. Een deel van de (oud)bewoners zal zich hier opnieuw vestigen.

Tijdens de receptie vrijdag, werd het boekje ‘Toen kon dat nog…’ gepresenteerd. De schrijver Robin Ouwerkerk, heeft aan de hand van verhalen van bewoners, een levendig naslagwerk over de geschiedenis van de wijk willen maken. Bewoners die niet bij de receptie aanwezig waren, kunnen het boekje ophalen bij de balie van Portaal in Nieuwe Energie.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×