Bij de uitbreiding wordt de achterwand van de Vijf Meihal 10 meter verschoven richting het parkeerterrein, zodat ook aan die kant tribunes gebouwd kunnen worden. De zaal heeft na de verbouwing een capaciteit van 2000 toeschouwers. (Archieffoto: Chris de Waard).

Vijf ton voor uitbreiding Vijf Meihal

De gemeente Leiden draagt 250.000 euro bij aan de uitbreiding van de Vijf Meihal. Die verbouwing kost in totaal zo’n vijf ton. ZZ Leiden Basketbal betaalt de andere helft en is daarmee voor de komende jaren verzekerd van een speelplek die aan de voorwaarden voldoet om ook op europees niveau de thuiswedstrijden in eigen huis te kunnen spelen.

Het is de bedoeling dat ZZ Leiden over enkele jaren verhuisd naar het nog te ontwikkelen Rembrandt Sport Centre (Huis van de Sport) in de Mors. De inschrijftermijn van de aanbesteding daarvoor sloot afgelopen vrijdag. De gemeente toetst de inzendingen nu aan de gestelde voorwaarden. “Er waren meer inschrijvingen dan verwacht en het kost daarom ook wat meer tijd,” laat wethouder Marc Witteman weten.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×