Vijf ton voor uitbreiding Vijf Meihal

3

De gemeente Leiden draagt 250.000 euro bij aan de uitbreiding van de Vijf Meihal. Die verbouwing kost in totaal zo’n vijf ton. ZZ Leiden Basketbal betaalt de andere helft en is daarmee voor de komende jaren verzekerd van een speelplek die aan de voorwaarden voldoet om ook op europees niveau de thuiswedstrijden in eigen huis te kunnen spelen.

Het is de bedoeling dat ZZ Leiden over enkele jaren verhuisd naar het nog te ontwikkelen Rembrandt Sport Centre (Huis van de Sport) in de Mors. De inschrijftermijn van de aanbesteding daarvoor sloot afgelopen vrijdag. De gemeente toetst de inzendingen nu aan de gestelde voorwaarden. “Er waren meer inschrijvingen dan verwacht en het kost daarom ook wat meer tijd,” laat wethouder Marc Witteman weten.

Delen

3 reacties

  1. Belangrijkste is dat de hal mee kan voor europeese wedstrijden en dat de sporters optimaal kunnen presteren als die prijzen winnen kunnen ze verbouwen. Maar bouw toch een nieuwe hal die voor IEDEREEN toegangkelijk is.

  2. Richting parkeerterrein verschoven: Parkeerterrein wordt hierdoor verkleind. ZZ verhuisd over enkele jaren welk jaartal is dat? Dus daarom Vijfmeihal niet verbouwen. Besteed de euro’s voor het Rembrandt Sport Centre in de Mors.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline