Na afloop van de presentatie van het collegeakkoord 'Samen Leiden' werd ook de nieuwe Leidse wethoudersploeg voorgesteld. Van links naar rechts zijn dat Pieter van Woensel (VVD), Roos van Gelderen (SP), Robert Strijk (D66), Jan-Jaap de Haan (CDA en Frank de Wit (D66). Het zesde lid van het nieuwe college, burgemeester Lenferink, ontbreekt op de foto. Hij moest naar een afspraak en kon niet wachten op het fotomoment. (Foto: Chris de Waard).

Nieuw Leids college gepresenteerd

In het nieuwe College van B&W zijn de taken alsvolgt verdeeld: Burgemeester Lenferink krijgt de portefeuille ‘Bestuur, Veiligheid en Handhaving’, D66-wethouder Robert Strijk gaat ‘Financien, Bereikbaarheid en Economie’ doen en zijn partijgenoot Frank de Wit krijgt ‘Onderwijs, Sport en Omgevingskwaliteit’. Pieter van Woensel blijft wethouder ‘Ruimtelijke Ordening (incl. parkeergarages), Volkshuisvesting, Binnenstad en Publiekszaken. SP-wethouder Roos van Gelderen, de enige vrouw in het gezelschap, krijgt ‘Jeugd, Welzijn & Zorg en Personeelszaken’. CDA-wethouder Jan-Jaap de Haan tenslotte blijft op ‘Cultuur, Werk & Inkomen en Participatiegelden’.

Op woensdag 28 april wordt het nieuwe college geinstalleerd. Ook wordt dan afscheid genomen van de vertrekkende wethouders.

Advertentie

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×