Abdelkader Benali opent tentoonstelling 'Met andere Ogen'

Aanstaande dinsdag zal schrijver Abdelkader Benali de tentoonstelling ‘Met Andere Ogen’ openen in het RAP architectuurcentrum. De tentoonstelling, die tot en met 30 augustus te bezoeken is, toont hoe de ‘nieuwe Nederlanders’ tegen Leiden aankijken, waar ze vandaan komen en wat zij karakteristiek vinden. Daarnaast worden sporen belicht van buitenlandse invloeden, die soms al eeuwen oud zijn, zoals bijvoorbeeld de synagoge aan het Levendaal (1762, gesticht door gevluchte joden), de Waalse Kerk aan de Breestraat (17e eeuw, gevluchte hugenoten) en L’Hôpital Wallon aan de Papengracht (1887). Deze monumenten hebben het uiterlijk van de stad verrijkt en hieruit komt ook de betrokkenheid en de invloed van nieuwkomers met Leiden naar voren.

De opening wordt verricht om 20.00 uur. Meer info: www.rapsite.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×