Vrijheidslezing Salman Rushdie in Pieterskerk

Essayist en schrijver Salman Rushdie zal in de Pieterskerk de eerste Leidse Vrijheidslezing geven. De Leidse Vrijheidslezing is een initiatief van de universiteit, het LUMC en de gemeente. Door het organiseren van de lezingen willen de organisatoren benadrukken dat universiteitsstad Leiden van oudsher een sterke verbondenheid heeft met het idee van vrijheid. Salman Rushdie (1947) is een fervent voorvechter van de vrijheid van meningsuiting.

Hij schreef onder meer de romans Midnight’s Children en The Satanic Verses. Dat laatste boek wekte zo zeer de woede op van de Iraanse ayatollah Khomeini, dat Rushdie moest onderduiken. Wie op 18 juni aanwezig wil zijn bij de Vrijheidslezing, kan kijken op www.vrijheidslezing.leidenuniv.nl.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×