Alderliefste, foto: PR.

Grootstedelijke opzet viering Leidse Koninginnedag

Als het aan de Sleutelstad ligt, hoeven feestvierders van Koninginnedag niet meer naar Amsterdam of Den Haag, want de opzet van het Leidse feest krijgt een steeds grootstedelijker karakter. Naast het dansspektakel van house-dj Armin van Buuren op de Garenmarkt, wordt dit jaar voor de derde maal groot feest rond de Nieuwe Rijn en het Stadhuisplein gehouden. De Koornbeursbrug wordt omgebouwd tot podium en op het water van de gracht (aan de zijde van het stadhuisplein) zullen diverse bands op een drijvend podium twee dagen lang voor spetterende muziek zorgen. Tijdens Koninginnenacht betreden onder andere ‘De Tranentrekkers’ en de band ‘Alderliefste’ het podium en op Koninginnedag zelf treden ‘je Welste’ en de vrouwenband ‘Too Hot to Handle’ op. Daarnaast doen een flink aantal cafés mee aan het Leids Glibberbal, georganiseerd door Stadsmanagement en ACT Events.

Programma Glibberbal:
De Spijkerbak met DJ Akie* Jantje van Leiden, Andrew Spieker Band* De Twee Spiegels, Cheek to Cheek* Oloroso, Komen Lopen* De Bonte Koe, Girls go Wild. De WW, Automatic Sam, Birth of joy Odessa, Paul Rock and race* De Branderij, Laser Case*Hunky Dory, Tone Dogs* Praethuys, Art Bausch bluesband* Schommelen, Holy Water* Studio de Veste, Super Jam, Cafe Storm,House Band* Poolcentrum ’t Dijkje, Glibberpool* Grand café de Nachtwacht, The Black Albinos.
Aanvang Glibberbal 20.30

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×