'Kasland' door Marije Mommers.

'Minimaal landschap' te zien in FSW galerie

Dorte Rasmussen (schilderijen, tekeningen & wandobjecten) en Marije Mommers (schilderijen & kleine objecten) exposeren hun werk onder de titel ‘Minimaal Landschap’ in galerie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Beide kunstenaars zijn gefascineerd door het lijnenspel in de natuur. Door met die lijnen te spelen en ze te abstraheren ontstaat er een nieuw minimalistisch beeld, dat in zijn eenvoud en in de keuze van kleur een eigen schoonheid krijgt. Rasmussen laat onder meer werken zien uit de serie ‘Ritme en Stengel’, waarin het beeld van het landschap is geabstraheerd naar de essentie en schilderijen uit de serie Tenerife, waarin het rotslandschap op een meer expressionistische wijze is verbeeld. Het beeldend werk van Mommers gaat voornamelijk over kasland, ofwel het Hollandse polderland. De kassen in dat landschap inspireerden haar vanwege hun transparantie, de lagen kalk op het glas en de herhaling van vorm en lijn; hoekig naast de zachte vormen van wolken.

De expositie loopt tot 24 augustus. Openingstijden: Ma – Do 8.00-22.00, Vrij 8.00-20.00 uur. Ingang: achterzijde gebouw; parkeren LUMC-parkeergarage.

FSW Galerie, Pieter de la Courtgebouw,Wassenaarseweg 52, Leiden.

Advertentie

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×