Ambachtelijke schilderkunst bij Galerie Zône

Thea Boonstra (Amsterdam, 1958) wordt een ambachtelijk schilder genoemd, een typering, die haar wel bevalt. Boonstra werkt zowel in haar atelier, aan portretten en stillevens in olieverf, als buiten in aquarel. Haar grote inspiratie is vorm en lichtval, altijd daglicht. Boonstra: “Als ik niet begrijp hoe een vorm in elkaar steekt kan ik het ook niet schilderen. Felle kleuren gebruik ik niet snel, eerder aardkleuren. Dieren hebben mijn voorkeur, ik heb ze allemaal gevonden, vaak zijn het verkeersslachtoffers en dat geeft mij de kans om ze goed van dichtbij te bekijken, die stuk voor stuk, mooie schepsels”.

De expositie wordt geopend op zondag 2 mei tussen 14.00 tot 16.00 uur en is te bezoeken tot zondag 30 mei.

Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl

Advertentie

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×