Podiumorkest K&G 3 verzorgde twee concerten op het Stadhuisplein, foto: www.keng-leiden.nl fotoreportage: Emile van Aelst.

Grote belangstelling voor zonnige Seizoensopening K&G

Drie orkesten van de Chr. Muziekvereniging Kunst en Genoegen (K&G) speelden gistermiddag op een zonovergoten Stadhuisplein voor een groot en enthousiast publiek. Vanwege het grote succes heeft het bestuur van K&G besloten om voortaan jaarlijks op de zaterdag voor Koninginnedag haar seizoen te openen. De dag begon met een ‘streetparade’ van jong K&G en de Show- and Marchingband door het stadscentrum. Na aankomst presenteerden de twee orkesten zich elk met twee stevige marsen aan het publiek, gevolgd een concert van K&G 3. Tijdens de pauze overhandigde K&G-voorzitter Edwin Truijers de eerste twee exemplaren van K&G’s nieuwste DVD ‘Music Moves’ aan burgemeester Lenferink en aan ondernemer Joost van der Luit uit Oegstgeest, die zijn bedrijfshal en –terrein beschikbaar heeft gesteld voor buitenrepetities van K&G.

Het programma werd afgesloten door de drie orkesten gezamenlijk: 150 K&G muzikanten speelden onder leiding van tamboermaître Bas Verhaar. Aan het eind van deze geslaagde dag mochten de jongste leden samen met de grote band door het Leidse centrum marcheren op weg naar het thuishonk aan de J.C. de Rijpstraat.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×