Stukje natuur in Kijfgracht

Op een van de kattenklimtouwen in de Waardgracht bemerkten omwoners tot hun verrassing een pad. Onder een van de wilgenscheepjes in de Kijfgracht, die onlangs te water zijn gelaten ter bevordering van de biodiversiteit in de Leidse grachten, werd enkele dagen later paddendril aangetroffen. Er zit duidelijk meer natuur in de stad zit dan gedacht. De van wilgentenen gevlochten eilandjes functioneren ook prima voor de meerkoeten, die hun nesten erin bouwen. Onderaan het terras van Dok2 kan men zelf dit stukje Leidse natuur bewonderen. Verdere ontwikkelingen zijn te volgen op: www.verkademeisje.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×