Leiden heeft langzaamste internet

Internet is in Leiden het langzaamste van alle Nederlandse steden met meer dan 100.000 inwoners. Dat blijkt uit een test van het bedrijf iPingtest uit Zoeterwoude dat al jaren internesnelheden meet en aan de hand daarvan een top 21 over 2009 opstelde. Leiden is hekkensluiter, maar ook Den Haag, Groningen en Amersfoort scoren slecht. Meer dan 20% onder het gemiddelde van de stedenvergelijking. Het snelste kunnen inwoners van Nijmegen internetten. Dat gaat daar 2x sneller dan in Leiden.

iPingtest maakte voor het overzicht gebruik van zo’n 1,8 miljoen downloadmetingen verdeeld over alle dagen van 2009. Daarbij werden ADSL-, kabel- en glasvezelverbindingen gemeten.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×