Op safari door de Sleutelstad

In het kader van het Biodiversiteitjaar 2010, gaat op zondag 2 mei (om 14.00 uur) de eerste Stadsafari van start. Deze wandeling van 3,7 kilometer, staat onder leiding van een ervaren IVN-gids. De organisatie is in handen van NCB Naturalis en de IVN. Hoewel het misschien wat vreemd klinkt, is de biodiversiteit in de Nederlandse steden hoger dan in de polders. Dat komt onder meer, omdat er in stadstuinen en plantsoenen een grote verscheidenheid aan bomen en planten te vinden is, die vogels, slakken en insecten aantrekken. Bezocht worden onder andere de restanten van de beuk uit de Hortus, de Morspoort, de woonboten aan de oevers, waar zich kleine modderkruipers en roodwang schilpadden bevinden, de Witte Singel en de Pesthuislaan. Voor de deelnemers zal de Leidse binnenstad nooit meer hetzelfde zijn.

De stadsafari vindt vanaf 2 mei iedere woensdag- en zondagmiddag plaats om 14.00 uur vanaf Naturalis. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Per rondwandeling kunnen maximaal twaalf personen deelnemen. Daarnaast kunnen familiegroepen of scholen een afspraak maken voor een rondleiding.

Meer info: www.naturalis.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×