Curiosa te koop, foto's: Jacqueline Borg

Bevrijdingsfeest in volle gang

Na de drukbezochte Stille Tocht en traditionele kranslegging gisteravond, ging vandaag bij veel Leidenaren de vlag weer uit voor de viering van de 65-jarige Bevrijdingsdag. In verschillende wijken worden kunst-, curiosamarkten en braderieën gehouden. Rond 13.00 uur heeft burgemeester Lenferink het Vrijheidsvuur ontstoken in de Doezastraat. In deze gezellige Leidse winkelstraat wordt traditiegetrouw de jaarlijkse braderie gehouden, waar het weer een levendige drukte is. De grote, kleurig markt loopt door tot en met de Herenstraat. Naast allerlei stands en kramen en diverse muzikale optredens, kunnen de kinderen zich weer prima vermaken in de draaimolen, touwtje trekken, het reuze springkussen en zich vakkundig laten schminken. In de Hooglandse Kerk is een interessante fototentoonstelling te zien en amateurfilms over het leven in de Sleutelstad voor en na de Tweede Wereldoorlog. Vanavond worden de festiviteiten feestelijk afgesloten met een Bevrijdingsconcert in de Pieterskerk. Het concert, met medewerking van het Nederlands Politie Orkest, Lisa Noya en het Mannenkoor Vox Humana, begint om 20.00 uur. Later op de avond speelt het Kwintet Dolf del Prado swingende dansmuziek. De toegang bedraagt € 5,-.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×