In Leiden is de Dodenherdenking gelukkig normaal en rustig verlopen. In Amsterdam brak gisteravond paniek uit, toen een verwarde man luidkeels begon te schreeuwen tijdens de twee minuten stilte. Na de gebeurtenissen van vorig jaar Koninginnedag in Apeldoorn, is het publiek blijkbaar erg op haar hoede en brak er paniek uit. Terwijl mensen probeerden weg te vluchten en hekken omgooiden, liepen zij anderen onder de voet. Hierbij raakten 63 mensen gewond, voornamelijk schaafwonden en botbreuken. Veel Leidenaren zagen deze gebeurtenissen pas na thuiskomst op de televisie en zo werd de Dodenherdenking in de Sleutelstad onder grote belangstelling gepast en rustig beleefd. Na afloop van de herdenkingsdienst in de Marekerk werd de traditionele stille tocht gehouden met burgemeester Lenferink en Liesbeth Hesselink aan kop. Aangekomen bij het oorlogsmonument bij Molen de Valk werden de kransen gelegd. In de stoet ook veteranen, oud strijders, vertegenwoordigers van diverse organisaties en vele belangstellenden. Emile van Aelst maakte een fotoverslag.

Dodenherdenking Leiden normaal verlopen

Advertentie

Leiden Dodenherdenking


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×