K+A gallery presenteert werk Margret Schriefers

De Duitse kunstenaar Margret Schriefers-Imhof, (Wuppertal 1928) exposeert haar bijzondere textiele werk en metaalcollages bij de Leidse K+A gallery. Als weefster verwierf zij de titel van Meestergezel. Op de gietijzerfabriek van haar vader, raakte ze gefascineerd en geïnspireerd door het felle oranjerode vloeibare ijzer, dat met veel stoom in gietvormen werd gegoten. Deze fascinatie voor machines en gegoten machineonderdelen, komen in al haar kunstwerken terug. De metaalcollages van Schriefers zijn in diverse musea in binnen- en buitenland met groot succes ontvangen. Later legt de kunstenaar zich toe op steeds grotere wandplastieken, voor zowel privé als zakelijke opdrachtgevers. Ook hierin verwerkt zij vele soorten en kleuren metalen en stoffen.

De tentoonstelling loopt van 9 mei tot 6 juni en wordt op 9 mei om 16.00 uur geopend.

Open op: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak.
Nieuwstraat 27, Leiden.

Advertentie

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×