Foto: Alex van Vliet.

Trekschuit Leiden-Delft weer feestelijk in gebruik genomen

Afgelopen donderdagmiddag is de trekschuitdienst tussen Leiden en Delft weer feestelijk in gebruik genomen. Mevrouw Marijke van Dobben de Bruijn, Statenlid van de provincie Zuid-Holland verrichtte de officiële opening. Martine van der Wielen-de Goede vertelde over haar boek “De nieuwe trekweg lang de Vliet en de trekschuitdiensten tussen Leiden, Delft en den Haag” en Bart Carpentier Alting hield een interessante openingsspeech. Het geheel werd muzikaal omlijst door optredens van het Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam en zangeres Kirsten Vennix. Elk weekend kan men dezelfde route varen, die al zo’n 250 jaar lang door de trekschuit werd afgelegd. Meer info en reserveren: www.trekschuitdelftleiden.nl

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×