Giromania beheerst de Sleutelstad

20
Delen

20 reacties

 1. Het was niet de laatste etappe van de Giro vandaag hoor, er volgen er nog 18!

 2. Bodenstaff op

  Vreemd verslag , Ik heb toch echt 3 koplopers gezien en na zo’n minuut of 8 het hele peleton ,

 3. Buiten Leiden is het blijkbaar niet opgevallen. Journaal en Sportjournaal noemden Leiden helemaal niet.

 4. Ik heb de koplopers gefilmd om 12.25 uur en de rest van het peleton om 12.34 uur. Dus 20 minuten klopt zeker niet!!!

 5. JeroenBruin op

  Ik ben blij dat we hier weer zoveel geld aan uit hebben gegeven.

 6. ´Toeschouwers kochten een reclamepakket´. Bwahahaha!!! Die rommel strooien ze gedurende de Tour de France altijd gratis uit de auto´s van de reclamekaravaan. Daar ga je toch niet voor betalen?

  Nou het was weer geweldig, hoor dames en heren van ons fijne gemeentebestuur. €60.000.– door de plee gespoeld. Ik heb hier vorige week geprobeerd om een aanvraag minimabeleid rond te krijgen voor mijn bejaarde ouders. Afgezien van het punt dat je al niet door de papierwinkel heen komt van die k….ambtenaren zijn de voorwaarden om ervoor in aanmerking te komen zo streng dat vrijwel niemand daar waarschijnlijk recht op heeft. Van een vriendin van mij die die gemeentepolitiek een beetje volgt hoorde ik dat voor die minuut wieleronzin n.b. een deel van het geld uit het potje voor minimabeleid is onttrokken. Prachtig hoor meneer de CDA wethouder De Haan, u heeft het voor elkaar. De eigen burgers kunnen kapot vallen. In plaats daarvan mogen ze hun gristelijke naastenliefde even achter dranghekken wegklappen voor wat gesubsidieerde onzin die voorbij komt fietsen…

 7. jacqueline op

  Artikel is aangepast! Fotograaf Marjo was meer gericht op het maken van foto’s dan het precies klokken van het peloton.
  Redactie Sleutelstad

 8. Ik hoor helemaal niemand over de last die we hier van hadden
  Ik wilde naar een begrafenis op rijnhof, kwam uit de merenwijk via leiderdorp naar Leidsedam wassenaar, net op tijd voor de begrafenis in leiden.
  Ik was er echt niet blij mee

 9. Cliëntenraad SoZA op

  Herman, misschien wilt u contact met ons opnemen over de problemen met de aanvaag minimabeleid (zie onze website).

  Een deel van het geld voor die paar minuten wielerronde door Leiden komt uit de fondsen voor re-integratie (werkdeel WWB), want er zou volgens het college werkgelegenheid mee gecreëerd worden of iets dergelijks. Wij beschouwen het als verkeerd gebruik van dit geld, eigenlijk misbruik ervan voor stadspromotie. Het is niet de eerste keer dat gebruik van re-integratiegelden voor andere doeleinden dan waarvoor ze zijn bedoeld plaatsvindt of wordt voorgesteld als binnen andere budgetten geen middelen gevonden kunnen worden of een wethouder ze niet ter beschikking wil stellen. De gemeenteraad zou dit niet moeten toestaan.

  http://www.clientenraad-leiden.nl

 10. Bananenrepubliek ten top. Eat your heart out Mugabe.

  Maandenlang liggen alle straten van Leiden vol scheuren en gaten. 1 week voor de Giro komt er ineens een waar leger aan wegenbouwers die in 1 nacht de Breestraat, Lammenschans en de 206 repareren. Kennelijk kan het dus wel snel als de Giro komt.

  Giro weg, wegenbouwers weg en de rest van Leiden ligt er nog steeds als een 3de wereldland bij.

  Ongelooflijk.

 11. R. Dentener op

  @Maarten: naamsbekendheid? De enigen die profijt hebben van zo´n profronde v.w.b. naamsbekendheid en promotie zijn de gemeenten die als start en finishplaats gelden. Ik heb nooit begrepen waarom je als doorkomstgemeente geld aan de organisatie van een wielerkoers zou betalen. Het levert niks op, zowel geldelijk niet als qua naamsbekendheid niet. Weggegooid geld dus.

  Advies als de gemeente dan toch meer aan stadspromotie wil doen: enkele grote Amsterdamse musea w.o. het Rijksmuseum zijn op dit moment gesloten wegens verbouwingswerkzaamheden. Als onze centrummanager Joost Bleijie nu slim is dan speelt hij daar op in en zet hij als de donder een reclamecampagne op touw en laat posters in Amsterdamse mupi´s hangen met teksten als ´in Leiden zijn de musea wél gewoon geopend´ o.i.d. De rest fantaseert hij er maar zelf bij, mans genoeg.

 12. Guido Terpstra op

  Prima om als gemeente de Giro doortocht te geven, maar namens de ChristenUnie heb ik begin dit jaar al aangegeven dat het absurd is om hier € 60.000,- aan uit te geven. Doorkomstplaats zijn in een wierronde (nog niet eens de Tour de France) rond het middaguur is promotietechnisch echt niks waard. Dat was vooraf voorzienbaar. In Middelburg lachen ze zich waarschijnlijk krom dat we hier zoveel geld voor hebben neergeteld. Helaas kreeg ik van geen enkele andere partij bijval.

 13. R. Dentener op

  Nou Guido, dat wij het nog eens van harte met elkaar eens zijn dat doet mij toch deugd 😉

 14. Aad van der Luit op

  Jammer Guido niet opgelet ook D66 was het er niet mee eens.
  Ik heb b.v. gevraagd hoe ze de werkgelegnheid voor de jeugd in dit verhaal zagen. Leiden op de kaart zetten werd er gezegd, we zijn nergens genoemd en op routekaarten stond de plaatsnaam Leiden nergens vermeld. Ik ga ook vragen stellen wat er voor afspraken gemaakt zijn met de organisatie. Wat zouden ze ons bieden voor die 60.000 euro en is dat ook gebeurd? Het enige nut wat de rond in mijn ogen heeft gehad is dat de gaten in de weg waar veel mensen over geklaagd hebben nu met gezwinde spoed zijn hersteld!

 15. Ton de Bruijn op

  Aad, hoe zat het ook al weer: "De Giro gaat Leiden naar verwachting zo’n 60.000 euro kosten. Daarvan hoopt de gemeente 15.000 euro terug te krijgen via een rijkssubsidie. Eenzelfde bedrag betaalt de gemeente uit een potje voor sociaal werk, in de hoop dat de organisatie van de etappe jongeren en werklozen aan de slag kan krijgen." Vraag dus gelijk even of de Rijksbijdrage al is ontvangen en hoeveel werkgelegenheid deze drie minuten van Witteman heeft opgeleverd.

 16. Zonde van het geld! Laat de organisatie van Giromania, maar betalen als ze in Leiden willen "fietsen", het kost een hoop centjes en zoef …. weg zijn zij en niemand weet dat ze in Leiden zijn geweest en wij zijn 60.000 euro armer!

 17. Als ik de heer Van der Luit goed begrijp heeft de gemeenteraad er indertijd wellicht mee ingestemd dat Leiden geld uit het werkdeel WWB uitgeeft voor het onderhoud van wegen. Ik ben benieuwd wat de Inspectie Werk en Inkomen hiervan zal vinden.

 18. Klokkenluider op

  Ondanks de bezuinigingen moet alles doorgaan, er moeten toch wel een paar rekenwonders zitten onder onze ambtenaren!!! of is het zoals altijd weer "EIGENBELANG" daar gaat onze belasting centen.

 19. @Aad: niet helemaal waar, ik was bij de finish in Middelburg en daar werden filmpjes getoond van de steden op de route, Leiden werd daar wel degelijk genoemd. Dus in die zin stond Leiden wel op de kaart. Of dat 60.000 euro waard was is een ander verhaal.

Je bent nu offline