Vandaag rijdt de Girokaravaan de derde en tevens laatste etappe (in Nederland) over een parcours van 209 kilometer van Amsterdam naar Middelburg. Gisteren won Tyler Farrar de tweede etappe van deze Ronde van Italië. Vanmiddag kwamen de renners via de Oegstgeesterweg de Sleutelstad binnen en reden via de Schipholweg de stationstunnel in. Bij het oude belastingkantoor werd linksaf de Morssingel ingeslagen en kwamen de renners via de Steenstraat, de Prinsessekade en het Kort Rapenburg de Breestraat op. Het was een enorme drukte in de Leidse binnenstad, waar een echte Giromania heerste. Na de reclamecaravan verschenen de eerste drie renners, die na zo'n 10 minuten gevolgd werden door het hele peloton. Veel toeschouwers kochten een 'Giro-reclamepakket' als aandenken. Via de Lammenschansweg en de Europaweg heeft de stoet Leiden weer verlaten. Foto's: Marjo Heemskerk.

Giromania beheerst de Sleutelstad

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×