Kordate Amsterdammer redt motorrijder uit vlammen

Gistermiddag, even na 16.00 uur, heeft een 38-jarige Amsterdammer een 28-jarige Leidse motorrijder gered uit de vlammen. De laars en een deel van de broek van de motorrijder stonden al in brand, na een noodlottige aanrijding met een personenauto op de Wassenaarseweg. De Amsterdammer reed op zo’n 100 meter afstand en ging direct naar de plek van het ongeval, dat hij vanuit zijn ooghoek zag gebeuren. Op dat moment zag de man de twee inzittende van de aangereden auto, een 23-jarige Rijnsburger en een 21-jarige Leidse, naar buiten rennen, geschrokken van de rook en vlammen. De motorrijder, die gewond naast zijn motor lag werd door de Amsterdammer weggesleept, die vervolgens de vlammen uitdoofde met zijn handen. Daarna reed deze kordate man ook nog eens de aangereden auto weg, bij de brandende motor vandaan. De motorrijder werd kort daarna zwaar gewond naar het LUMC overgebracht. De 21-jarige Leidse werd met nekletsel naar het Rijnland Ziekenhuis vervoerd. De motor brandde volledig uit. De politie heeft beide voertuigen in beslaggenomen voor verder onderzoek. De politie prijst het adequate optreden van de Amsterdammer. Door zijn inzet werd erger voorkomen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×