Leiden op slot door Giro d’Italia

5

Wie vandaag van de ene naar de andere kant van Leiden moet, kan beter wachten tot na 14.00 uur. Tot die tijd zit de stad compleet op slot doordat de wielrenners van de Giro d’Italia ook Leiden aandoen. De renners komen via de Oegstgeesterweg Leiden binnen en rijden dan via de Schipholweg de stationstunnel in. Bij het oude belastingkantoor slaan ze linksaf de Morssingel op en vervolgens gaan de renners en volgauto’s via de Steenstraat, de Prinsessekade en het Kort Rapenburg de Breestraat op. Via de Lammenschansweg en de Europaweg verlaat het peloton Leiden weer.

Het traject snijdt Leiden van oost naar west doormidden. Alle doorgaande wegen die het parcours kruisen zijn afgesloten en ook af afritten op de A4 en de A44 zijn dicht. Op de site van de gemeente Leiden staat meer informatie over de afsluitingen en omleidingen: //www.leiden.nl/giro

Delen

5 reacties

  1. Leuke promotie voor Leiden,moet werken kan jammer genoeg niet komen kijken.
    Care for Women

  2. Steven S. Hof op

    Ik ben helaas ook aan het werk, maar ik had graag gaan kijken op de hoek waar ze van de Morssingel de Steenstraat oprijden bij die plek met de betonblokken midden op de straat. Hoop dat er daar niet al te veel heel hard vallen. Of is daar het een en ander aangepast?

  3. R. Dentener op

    Er zijn veel valpartijen in de eerste etappes, mede dankzij de obstakels die zich op de Nederlandse wegen bevinden.(drempels, paaltjes, stoepranden) De proloog in A´dam bekeken, helemaal trieste bedoening. Veel té smalle stroken om op te fietsen en gevaarlijk bochtenwerk waardoor de gemiddelde snelheden niet boven de 50 km/u kwamen, hetgeen normaal wel gebruikelijk is in een proloog. De echte wielerliefhebber heeft verkneukeld gekeken naar een peleton dat zich moeizaam wurmend over onze kleine wegen begaf. Gelukkig gaan we morgen naar Italia.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline