Leiden op slot door Giro d'Italia

Wie vandaag van de ene naar de andere kant van Leiden moet, kan beter wachten tot na 14.00 uur. Tot die tijd zit de stad compleet op slot doordat de wielrenners van de Giro d’Italia ook Leiden aandoen. De renners komen via de Oegstgeesterweg Leiden binnen en rijden dan via de Schipholweg de stationstunnel in. Bij het oude belastingkantoor slaan ze linksaf de Morssingel op en vervolgens gaan de renners en volgauto’s via de Steenstraat, de Prinsessekade en het Kort Rapenburg de Breestraat op. Via de Lammenschansweg en de Europaweg verlaat het peloton Leiden weer.

Het traject snijdt Leiden van oost naar west doormidden. Alle doorgaande wegen die het parcours kruisen zijn afgesloten en ook af afritten op de A4 en de A44 zijn dicht. Op de site van de gemeente Leiden staat meer informatie over de afsluitingen en omleidingen: //www.leiden.nl/giro

Advertentie

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×