Watertuinen bij Havenplein

Volgende week woensdag worden er op het Havenplein twee watertuinen gemaakt. Om 07.00 uur gaat de firma Watergroen aan de slag met de tuinen die officieel floatlands heten. Het zijn drijvende bakken gevuld met allerlei waterplanten. De watertuinen moeten zorgen voor een grotere variatie aan plant- en diersoorten boven en onder water. Om 10.00 uur gaan ze het water in. Ook worden dan de informatieborden onthuld, die de bewoners hebben gemaakt. De watertuinen worden betaald uit het biodiversiteitsfonds Leiden Lekker Groen. Ze worden onderhouden door de bewoners, zo nodig ondersteund door de gemeente. Op www.verkademeisje.nl is meer informatie te vinden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×