Leidse bruidsparen in het zonnetje

Maandag vindt in het Stadhuis de bruidsparenmiddag plaats. Ieder jaar worden de Leidse echtparen die 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, uitgenodigd voor dit festijn. Dit jaar kregen 57 bruidsparen een uitnodiging. Maar liefst 37 van hen namen de uitnodiging aan. In de Burgerzaal zullen maandag 29 bruidsparen die 60 jaar getrouwd zijn, zeven paren die 65 jaar geleden trouwden en één paar dat 70 jaar geleden in het huwelijksbootje stapte, aanwezig zijn. Van deze echtparen trouwden er 26 in de Sleutelstad. De rest trad in het huwelijk in Amsterdam, Bandoeng, Balikpapan, Wassenaar, Capelle, Curaçao, Wiesbaden, Koudekerk aan den Rijn, Haren, Berlijn en Morotai. De bruidsparen worden welkom geheten door burgemeester Lenferink. Daarna kunnen ze kijken naar een film met historische beelden, een show van een goochelaar en een optreden van Anneke Grönloh.

In Leiden zijn er dit jaar 234 bruidsparen die een felicitatie en attentie van de burgemeester ontvangen. Bruidsparen krijgen een felicitatie als zij 50, 60 en 65 jaar getrouwd zijn. Vanaf het 70e huwelijksjaar, krijgen echtparen elk jaar een attentie. Ook komt de burgemeester dan jaarlijks op bezoek, als dat gewenst is. Dit jaar zijn er 172 echtparen die 50 jaar getrouwd zijn en 48 die 60 jaar geleden trouwden. Tien echtparen vieren dit jaar hun 65-jarig huwelijk, en twee hun 70e. Eén echtpaar is 71 jaar getrouwd. Het echtpaar dat het langst samen is, trad in 1936 in de echt en is nu dus 74 jaar bij elkaar.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×