Sporten voor meer saamhorigheid

In Leiden-Zuidwest en Leiden-Noord kan gesport worden voor meer saamhorigheid. Er worden Fairplaymiddagen georganiseerd voor bewoners, beleidsmakers en professionals. Vanwege wijkontwikkeling, worden er in Leiden veel huizen en gebouwen gesloopt en wegen afgesloten. Dit alles leidt tot veel overlast. Door Fairplaymiddagen te organiseren, willen de gemeente, Leiden Buitengewoon Veilig, woningcorporaties en andere organisatoren meer begrip creëren. Zij hopen dat er meer saamhorigheid ontstaat als de bewoners de gezichten van de beleidsmakers leren kennen.

Tijdens de middagen kunnen belangstellenden van 8 tot 80 jaar meedoen aan een wedstrijd met tien sportonderdelen, waaronder een hindernisbaan, doelschieten en touwtrekken. Iedere deelnemer krijgt na afloop een aandenken. De Fairplaymiddag in Leiden-Zuidwest vindt op woensdag 19 mei plaats op het sportcomplex aan de Boshuizerkade. Een week later is Leiden-Noord aan zet bij sportcomplex Roodenburg. De twee middagen beginnen om 14.30 uur met een optreden van de Zuid-Afrikaanse band BCUC, die muziek maakt met zwerfafval.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×