Science Café voorspellende computers

Het Science Café Leiden besteedt volgende week dinsdag avond aan de voorspellende gave van computers. Met behulp van Data Mining, een computergestuurd proces om nieuwe kennis automatisch te “ontdekken aan de hand van statistische berekeningen, kunnen supermarkten en internetwinkels met behulp van bonuskaarten en andere klantinformatie trends en voorkeuren achterhalen. Het is met behulp van Data Mining zelfs mogelijk om misdaad, locaties van misdrijven en criminele carrières te voorspellen. Onderzoeker Tim Cocx zal op dit alles uitgebreid ingaan. Ro Halfhide zorgt voor live muziek. Het Café vindt op 25 mei plaats in de LAK Foyer aan Cleveringaplaats 1 en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Op www.sciencecafeleiden.nl staat meer informatie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×