De familie Bik, de heer Jan Franssen en Burgemeester Lenferink in de drogisterij tijdens de onthulling van het Koninklijke schild, foto's: Jacqueline borg

Drogisterij Bik ontvangt predicaat Hofleverancier

Aan het eind van de afgelopen middag mocht de heer Bik het predicaat Hofleverancier ontvangen uit handen van de Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, Jan Franssen. Burgemeester Lenferink, vele bekenden, klanten, relaties, familieleden, vrienden en een groot aantal lieden van de pers woonden de officiële overhandiging in Grand Café/Restaurant De Vriend bij. Op 15 maart dit jaar, vierde deze bekende Leidse drogisterij haar 150-jarig bestaan. Helaas waren de zaken rond het predicaat Hofleverancier toen nog niet rond. Hoewel een ‘Hofleverancier’ niet speciaal aan het Hof hoeft te leveren bleek uit oude kwitanties, dat drogist Bik onder andere vlooienpoeder leverde aan de in Leiden gelegerde militairen voor de Tweede Wereldoorlog. Volgens de Commissaris van de Koningin hebben ook in recentere tijden Oranjetelgen de nodige boodschappen bij de authentieke familiedrogisterij gedaan, maar de commissaris ging niet in op de inhoud van hun boodschappentasjes. Na de felicitaties en de overhandiging van het predicaat, vertrok het hele gezelschap naar de drogisterij in de Doezastraat, waar het Koninklijke schild onthuld werd.

Het was dringen geblazen in de gezellige drogisterij, waar gapers het publiek van een afstandje aankeken en de kinderen van de gelegenheid gebruikmaakten om wat drop uit de grote glazen flessen te proeven. Na de onthulling van het wapenschild knalde de champagne en vertrok het gezelschap daarna weer naar Grand Café De Vriend in dezelfde straat.

Bik jr bedankte zijn vader, die zichtbaar emotioneel was en overhandigde een cheque van € 2500 aan een bestuurslid van de Dutch Dental Care Foundation als ondersteuning voor hun werk in Kenya. In plaats van cadeaus had de familie Bik om geld gevraagd voor dit goede doel.

De jongste generatie Bikjes speelde buiten in het zonnetje. Op de vraag, of ze later verder willen in het familiebedrijf kwam nog geen antwoord.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×