Renovatie Musschenbroekstraat en Korte Hansenstraat

Dertien huizen aan de Musschenbroekstraat en Korte Hansenstraat worden binnenkort gerenoveerd. Begin jaren 90 van de vorige eeuw, startte de gemeente voor de wijk Groenoord een cascoherstelplan. Dit hield in dat particuliere huiseigenaren gemeentelijke subsidie konden krijgen, om het achterstallig onderhoud aan hun woning weg te werken. Dit was bij een aantal panden lastig of onmogelijk. De gemeente heeft een deel van die huizen opgekocht. Ondanks jarenlange onderhandelingen met huiseigenaren, slaagde de gemeente er niet in alle huizen met achterstallig onderhoud te verwerven. Omdat de staat van dertien panden steeds slechter wordt en ze het aanzicht van de straat volgens de gemeente zelfs aantasten, is er een overeenkomst gesloten met een bedrijf dat de panden opkoopt en gaat renoveren. In de tweede helft van 2011 moeten de huizen weer allemaal geschikt zijn voor bewoning. De huizen die gerenoveerd worden zijn: Musschenbroekstraat 19/19a 23/23a, Korte Hansenstraat 5, 7/7a en 9 en Hansenstraat 1/1a, 3/3a en 7 t/m 15 (oneven nummers). Meer informatie is opvraagbaar via service.bowo@leiden.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×