Op safari in de Sleutelstad

Naturalis organiseert op alle zondagen in de maanden juni tot en met oktober, gratis stadssafari’s. Een gids laat de deelnemers onderweg de biodiversiteit van Leiden zien. Doordat er in de stadstuinen en parken veel verschillende bomen en planten zijn die weer allerlei dieren aantrekken, is die biodiversiteit behoorlijk groot. De safari is ongeveer 3,7 km lang en voert langs onder andere de restanten van een beuk in de Hortus, de Morspoort, de Witte Singel en de Pesthuislaan. Onderweg krijgen de wandelaars allerlei dieren te zien, zoals kleine modderkruipers en roodwang schilpadden.

De safari’s starten wekelijks om 14.00 uur en duren zo’n anderhalf uur. Per tocht kunnen er maximaal 12 mensen mee. Scholen en familiegroepen kunnen een aparte afspraak maken. Op www.naturalis.nl staat meer informatie.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×