Foto: Volkenkunde.

Heineken heeft de Pletterpet; Volkenkunde heeft de échte Makaraba's

In aanwezigheid van dhr. Nkhulu Sebothoma, cultureel attaché van de ambassade van Zuid-Afrika in Nederland en dhr. Rob de Vos, ambassadeur van Nederland in Zuid-Afrika is de tentoonstelling ‘Ons hou van Suid-Afrika’ geopend in Museum Volkenkunde. De tentoonstelling, die te zien is tot en met 22 augustus, bestaat uit drie bijzondere onderdelen. Van de eerste zwarte fotojournalist van Zuid-Afrika, Ernest Cole (1940 – 1990), is een indrukwekkende fotoserie te zien, wat een echte wereldprimeur is. Te zien én te koop zijn de prachtige kralenbeesten van Monkeybiz en de originele ‘pletterpletten’, de versierde bouw- en mijnhelmen, van Makoya Makaraba. Tegen deze echte Makaraba’s kan de voetbalversie van Heineken niet op! Daarnaast is een intrigerende video-installatie van Andrew Putter, met de titel: ‘Secretly I will love you more’ te zien.

De tentoonstelling biedt een mooie gelegenheid om iets meer te weten te komen over Zuid-Afrika naast al het voetbalgebeuren, dat zich voornamelijk beperkt tot het stadion en de wedstrijden.

Meer info: www.volkenkunde.nl

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×