Kijken en huiveren bij rondvaart door Schemerstad Leiden

Terwijl de zomerlucht boven de Sleutelstad langzaam overging van de dag naar de nacht, stapten zo’n 350 mensen in diverse boten voor een huiveringwekkende rondvaart langs intrigerende plekken. Op een aantal bijzondere Leidse locaties, zoals Begraafplaats Groenesteeg, de Meelfabriek, Zoeterwoudsesingel, Rapenburg en de onder de Koornbeursbrug, voerden theatermakers korte voorstellingen en performances uit, onder de titel ‘Schemerstad’. Om de angst wat te temperen was er volop te drinken aan boord en werd de stemming steeds vrolijker. Naast de georganiseerde tocht, voeren veel mensen mee met eigen, kleine bootjes of keken én luisterden, waar mogelijk, vanaf de kant naar de indrukwekkende schouwspelen. Het project werd uitgevoerd door: Jan Joost Aten, PS|Theater, Theaterwerkplaats Har(d)t, Fields of Wonder, Kunst Uitschot Team en Jurjen Alkema/Jos Agasi/Andrea Dröes. Vanwege het grote succes is het waarschijnlijk, dat er volgend jaar weer een ‘Leiden Schemerstad‘ plaats zal vinden. Emile van Aelst was aan boord en maakte een fotoverslag.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×