Foto's: Jacqueline Borg

Jaarlijkse Souk weer geslaagd multicultureel buurtfeest

Vandaag is op en rondom de Driftstraat en Buurtcentrum De Kooi weer de jaarlijkse Souk gehouden. Ondanks het wat sombere weer en zo nu en dan wat gespetter, genieten jong en oud van de gezellige markt, waar weer veel te zien en te beleven is. Oude ambachten, zoals een echte legpuzzelzager, pottenbakker en plaatslijper trekken veel bekijks. Mensen van diverse culturele achtergronden verkopen hapjes en drankjes, tweedehands spulletjes en maken muziek. De dames doen een line-dansje op Latijns-Amerikaanse ritmes en het publiek kijkt vanaf het bomvolle terras voor het buurtcentrum genietend toe. De kinderen vermaken zich op het mega springkussen, laten zich schminken, doen een korte cursus plaatslijpen, of trommelen er vrolijk oplos. Een geslaagd multicultureel buurtfeest, dat door de uitbundige voetbalversieringen sowieso een zonnige aanblik biedt.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×