Geen vervolging agenten voor gebruik geweld

Vrijdag jl heeft het Gerechtshof in Den Haag een beslissing genomen in de zaak, die aangespannen was door drie overvallers tegen de agenten die hen op heterdaad betrapten. De agenten trachtten de drie mannen aan te houden bij een diefstal met geweld bij de Sligro in Leiden in de nacht van 10 augustus 2005. De mannen, die zich met een bivakmuts op in de auto bevonden, probeerden te vluchten en reden in op de politieauto’s. Bovendien leek het erop, dat een van hen gewapend was. De agenten trokken hun wapen en losten een flink aantal schoten, waarbij een van de overvallers ernstig gewond raakte. Het Gerechtshof oordeelt, dat de politieagenten in de gegeven omstandigheden, gerechtigd waren een vuurwapen te gebruiken en te handelden op basis van hun ambtsinstructie. Ook na bestudering van nieuw bewijsmateriaal bleef de officier van justitie van mening, dat er geen strafvervolging van de agenten diende plaats te vinden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×