Foto's: Jacqueline Borg

Geslaagde Brusjesdag bij PI-school De Brug

Bij PI- school De Brug aan de Wassenaarseweg, was het afgelopen vrijdag ‘Brusjesdag’, oftewel een dag voor broertjes en zusjes. Andere familieleden waren overigens ook welkom om eens nader kennis te maken met deze bijzondere school, die zich richt op kinderen met onderwijsbelemmeringen. De Brug werkt al sinds 1992 nauw samen met het Pedologisch Instituut Leiden en heeft tevens een onderzoekstaak in samenwerking met de Universiteit Leiden. Kinderen met bijvoorbeeld ADHD, ASS, ADD of gedragsproblemen vinden bij De Brug structuur en veiligheid en worden deskundig begeleid en gestimuleerd in hun ontwikkeling. Voorafgaand aan de feestelijke dag, hadden de kinderen kennisgemaakt met diverse vormen van vervoer. Zo werden ook een echte brandweerauto, een ziekenauto en een politiewagen uitgebreid bekeken en daar maakten de kinderen prachtige werkstukken over. De leerlingen, in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar, de ‘Brusjes’ en alle andere bezoekers vermaakten zich prima in en rondom de school, waar van alles te doen was.

Via een soort strippenkaart konden er allerlei spelletjes gedaan worden en wachtte bij een volle kaart de beloning: een lekker ijsje. Dat kwam goed uit, want het was een super zomerdag!

Meer info over De Brug: www.pidebrug.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×