Duitser rijdt onder invloed, steelt en bedreigt

Zondag heeft een Duitser zich misdragen in Katwijk en Rijnsburg. Rond 17.20 uur werd de 26-jarige man uit Wuppertal aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, diefstal en bedreiging. Rond 16.00 uur meldde iemand vanaf het hockeyveld aan de Krom, dat er een auto over het fietspad reed en met zijn wagen hekken omver gooide. Even later meldde iemand anders dat er een auto vast zat in het zand op een bouwterrein bij de Rijnsburgse Christinalaan. 

 

Agenten die gingen kijken, constateerden dat dit de auto moest zijn die ook de hekken omver gereden had. Hij was aan de voorkant beschadigd en voldeed aan de beschrijving van de eerste getuige. Toen de politie bij de auto stond, meldde een omstander dat de bestuurder ervan over de Valkenburgerweg liep. Een bewoner van deze weg die net kwam aanlopen, vertelde dat diezelfde bestuurder in zijn huis was geweest en tuingereedschap had gestolen. De politie ging aan de hand van de aanwijzingen van de getuigen op zoek naar de Duitser. Zodra deze de agenten zag, ging hij er vandoor. Een bewoonster van de Valkenburgerweg ging hem achterna, maar staakte de achtervolging toen de verdachte haar met tuingereedschap bedreigde. Uiteindelijk konden de agenten de Duitser aanhouden in een tuin aan de Oegstgeesterweg, waar hij zich in een schuurtje had verstopt. Hij had een busje pepperspray bij zich. Op het politiebureau bekende de 26-jarige dat hij onder invloed van verdovende middelen in de auto had gereden. Die auto was niet van hem. Hij had hem in Duitsland gestolen en voorzien van andere nummerborden.

De Duitser zit vast en krijgt proces-verbaal. De bestolen Rijnsburger, bedreigde Rijnsburgse en de landgenoot wiens auto gestolen werd, hebben alle drie aangifte gedaan.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×