Goed nieuws tijdens manifestatie Stop Jachthaven

Tijdens de zondagmorgen gehouden manifestatie Stop Jachthaven, had PvdA-Statenlid Ron Hillebrand goed nieuws voor de 1750 aanwezigen. Hij kon meedelen dat maar liefst 70% van de staten tegen de aanleg van een jachthaven in de Broek- en Simontjespolder is. Die mededeling werd met veel gejuich ontvangen. Binnenkort neemt de provincie een definitief besluit over het al dan niet toestemming geven voor de aanleg van een grote jachthaven in het gebied waar veel bewoners van de Leidse Merenwijk, de Oegstgeestse wijk Poelgeest en Teylingen graag wandelen, fietsen en sporten. De manifestatie van zondag, was georganiseerd door het Actiecomité ‘StopJachthaven’. Ondanks de onheilspellende weersvoorspelling kwamen zo’n 1750 ongeruste buurtbewoners voorzien van spandoeken, T-shirts en toeters naar het weiland van Boer Warmerdam, waar de Broek- en Simontjespolder uitgeroepen werd tot erkend `Ommetjesgebied’. Op www.stopjachthaven.nl zijn achtergrondinformatie en foto’s te vinden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×