Foto: Vincent Bus.

Jan-Jaap de Haan onthult spandoek bij jarig EKT

Gistermiddag heeft wethouder Jan-Jaap de Haan een spandoek onthuld op het terrein van de Nieuwe Energie in het kader van het 5-jarig bestaan van het Exodus Kärcher Team (EKT). Het team, dat bestaat uit bewoners (ex- gedetineerden) van Exodus Leiden, dat daar intern een programma van circa acht tot tien maanden volgt, wordt ingezet bij ervaringsprojecten, met het doel om hier vanuit vast werk te vinden. De ex-gedetineerden worden bijvoorbeeld ingezet bij tal van gemeentelijke projecten, zoals bij het schoonmaken van wijken en flats van woningcorporaties, het schilderen van panden en zoals laatst bij het gebouw van de voormalige Belastingsdienst. Tijdens de eerste twee jaar van het EKT werd gebruik gemaakt van een Innovatiebudget van de overheid. De laatste drie jaar staat de organisatie op eigen benen en is deze activiteit ondergebracht bij stichting Visie R. De Haan benadrukte in zijn speech het belang van het EKT voor deze bewonersgroep: ” Door werkervaring en ritme op te doen zijn velen in staat hun weg naar de arbeidsmarkt te vinden en zo weer perspectief te krijgen, na hun verblijf bij Exodus”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×