Vrijwilligers aan het werk, foto: www.voedselbankleiden.nl

Voedselbank Leiden kan stijgende vraag niet aan

Rond Kerst maakten zo’n 300 gezinnen in Leiden gebruik van de Voedselbank, maar inmiddels is dit aantal gestegen tot 400! Dit in combinatie met het feit, dat de voedselverwerkende industrie minder scheutig is met het doneren van partijen levensmiddelen, omdat er vanwege de crisis ook minder wordt geproduceerd, brengt de Voedselbank Leiden in een moeilijke situatie. Al wekenlang zijn de vrijwilligers niet meer in staat een fatsoenlijk pakket samen te stellen en men vraagt zich af, hoe de zomer door te komen. Tijd voor actie dus: De Voedselbank roept zowel het bedrijfsleven als burgers op om levensmiddelen te doneren. Het gaat om dagelijkse boodschappen zoals rijst, saus, groente in blik, houdbaar broodbeleg, soep in blik en wasmiddelen. “Maar ook (volks)tuinders die straks met een teveel aan courgettes, tomaten en komkommers zitten, vragen we om aan de Voedselbank te denken”, aldus de woordvoerder. Bovendien worden inzamelingsacties gehouden, waarbij aan het winkelend publiek wordt gevraagd één boodschap toe te voegen aan hun lijstje ten behoeve van de Voedselbank.

Op zaterdagochtend 19 juni van 10.00 tot 12 uur wordt een inzamelingsactie gehouden bij Albert Heijn XL aan de Vijf Meilaan.
Op zaterdag 10 juli van 10.00 tot 16.00 uur zal worden ingezameld voor de deur van Digros en Albert Heijn in de Stevenshof.

Levensmiddelen kunnen elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en elke donderdag van 10.00 tot 17.00 uur worden ingeleverd bij de Voedselbank aan de Willem Barentszstraat 22 in Leiden (vlakbij Milieustraat en kringloopwinkel).

Ook bij Diaconaal Centrum De Bakkerij (Oude Rijn 44c in Leiden) kunnen elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur houdbare etenswaren worden ingeleverd.

Meer info: www.voedselbankleiden.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×